× Home Over ons Hovenier Particulier Contact Voorraadlijst

Geen Particuliere verkoop meer.


Daarom deze informatie voor u. 

Beste klanten, We hebben ruim 35 jaar onze kwekerij gerund en nu is de tijd gekomen om het wat rustiger aan te gaan doen. Omdat wij zelf geen opvolger hebben, gaan we de kwekerij overdragen aan GROENKOOP in Vriezenveen. Hier in Dalmsholte is vanaf nu geen particuliere verkoop meer. U kunt vanaf nu voor onze bomen terecht bij plantencentrum GROENKOOP , Almeloseweg 69a in Vriezenveen. GROENKOOP vindt u aan de N36, meteen aan de afslag Geesteren/Almelo-Noord. Hierbij bedanken wij al onze klanten en hopen dat u nog jarenlang plezier hebt van onze bomen.
Gerrit en Rita Koggel.
voor meer informatie:
GROENKOOP Vriezenveen

Beplantingsadvies.

1- Graaf een ruim plantgat en meng de grond die hier uitkomt evt. met potgrond of tuinturf.

2 - Boor onderin het plantgat 1 of 2 gaten voor de boompaal (en) zodat deze in de vaste grond komen te staan. Als u 1 paal gebruikt zorg dan dat deze aan de kant van de boom komt te staan waar meestal de wind vandaan komt (noord-westen).

3 - Plant de boom net zo diep als die op de kwekerij gestaan heeft. Dit is te zien aan de kleur van de stam en is meestal enkele centimeters boven de wortels of de kluit. 

4  - Als er een kluit aan de boom zit , laat deze dan intact . Zet eerst de boom op de juiste diepte in het plantgat en knip daarna de knopen van de lap door . U kunt de lap verder gewoon laten zitten , deze verteert voor een groot deel of zelfs helemaal. De boom heeft er totaal geen last van. 

5 - Schep het plantgat dicht en meng door de bovenlaag wat compost of oude verteerde stalmest , geen compost of stalmest rechtstreeks op de wortels gooien maar eerst een laag grond. Strooi meststoffen altijd met mate. Bij grote hoeveelheden krijgt u schade aan uw planten(wortels). 

6 - Zet de boom met boomband(en) vast aan de paal. Bij 1 paal per boom de band in een 8-vorm om de boom en de paal wikkelen zodat er minder kans is dat de stam tegen de paal schuurt en daardoor beschadigt. 

7 - Tijdens het planten is het niet wenselijk om de boom water te geven . De boom heeft dan geen bladeren en zal daarom ook vrijwel geen water nodig hebben. Het is wel heel belangrijk om de boom tijdens droge periodes in het voorjaar en de zomer regelmatig water te geven . Dit is vooral belangrijk in het eerste jaar na het planten . Begin hier op tijd mee want als u wacht tot u het aan de bomen kunt zien dan bent u eigenlijk al te laat.